Wie zijn wij

Wie zijn wij

Het verhaal van Werkwinkel De Liemers

Werkwinkel De Liemers is opgericht door Jolanda Wouters en Bart Schrier.
Werkwinkel De Liemers zet projecten op in bedrijven om mensen aan het werk te helpen. Ook adviseren wij bedrijven hoe ze mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt bij hun bedrijf kunnen inzetten zodat beide partijen hiervan profiteren.

Het gaat hierbij niet alleen om mensen met een verstandelijke beperking. We werken ook met zeer intelligente mensen die door bijvoorbeeld autisme een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Hoe werken wij

Het doel van Werkwinkel de Liemers is om kwetsbare personen weer perspectief te bieden. Onze begeleiding is methodisch en didactisch verantwoord. Voor iemand bij ons begint, houden we een nulmeting. Ook nemen we de benodigde begeleidingskenmerken door en bespreken we een map met persoonskenmerken en huisregels. Waar nodig geven we sociale vaardigheidslessen.
We kijken eerst of iemand meteen bij een bedrijf terecht kan. We zoeken vooral naar iemands kwaliteiten en mogelijkheden. Soms heeft iemand eerst wat begeleiding in een dagbestedingsomgeving nodig. Daar kan hij of zij in alle rust de werknemersvaardigheden trainen om daarna alsnog door te stromen.

Ervaring

Jolanda Wouters en Bart Schrier zijn na jarenlange ervaring in de zorg als jobcoach en beheerder van diverse leerwerktrajecten voor zichzelf begonnen. Zo hebben ze in januari 2016 Bakkerij Halsaf opgestart: een arbeidsmatige dagbesteding. Inmiddels begeleiden ze ook mensen in Italiaans restaurant La Pazienza en Landgoed Halsaf in Babberich.
Het begeleiden van de jongeren gaat verder dan deze jongeren ondersteunen en coachen. Ook u als werkgever krijgt handvatten zodat de jongere zich bij u kan ontplooien om zo te leren een goede werknemer te zijn.
Wilt u meer weten over ons? Neem dan contact met ons op!

Stuur een mail naar info@werkwinkel-deliemers.nl of bel 0316 215 008.​

Bart Schier

Bart Schier

Bart Schier is jobcoach. Hij werkt sinds 2012 als jobcoach met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jolanda Wouters

Jolanda Wouters

Jolanda Wouters werkt sinds juni 2013 als jobcoach. Zij begeleidt Wajongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.