06 - 206 701 25 (Jolanda) 06 - 532 146 42 (Bart) info@werkwinkel-deliemers.nl

Alweer een hele tijd zorgen de mensen van Werkwinkel de Liemers dat het terrein en de kleedkamers van de Didamse voetbalvereniging DVC’26 er netjes bij liggen. Sjaak Hanegraaf, verantwoordelijk voor het onderhoud van het complex, vertelt er graag meer over.

“Wij zijn heel blij met deze samenwerking! Het was in het begin even wennen, maar als je als opdrachtgever duidelijk aangeeft wat je wilt en wanneer iets klaar moet zijn, gaat het prima. Het belangrijkste is dat de begeleiding van deze mensen goed is, dan loopt het gesmeerd. Maar dat zit bij Werkwinkel de Liemers wel goed. Je moet niet verwachten dat deze mensen hetzelfde tempo hebben als een ander, maar ze kunnen veel meer dan de mensen denken.”

Steeds een beetje meer

“Laatst hebben ze geholpen bij een activiteit voor meer dan 1000 man. Dat ging ook heel goed. Geef ze warmte en het idee dat ze het kunnen. Als ze weten wat ze moeten doen, dan loopt het ook. De mensen van de Werkwinkel nemen ook de verantwoordelijkheid en zorgen dat het werk op tijd klaar is. Ze pakten afgelopen zomer zelfs het schilderwerk hier op. Ze doen steeds een beetje meer voor onze vereniging. Dat is ook leuk voor de cliënten zelf want het werk moet wel een beetje afwisselend zijn. Ze doen hier ook contacten op met andere mensen en dat doet ze ook goed, dat zie je.”

Polonaise

“Zelf werk ik ook wel eens met een groep cliënten samen in mijn bedrijf. We hebben zo een keer samen 1000 hapjes gemaakt met een groepje. Toen het af was liepen we de polonaise door de keuken. Daarna hebben we netjes samen opgeruimd en precies toen kwam de Keuringsdienst van Waren kijken. Ze waren erg onder de indruk dat je met deze mensen al dat werk verzet krijgt èn de keuken netjes kunt houden.”

“Als opdrachtgever ben ik erg tevreden over de samenwerking. Je moet gewoon duidelijk zijn over deadlines en wat je wilt. Het is mooi om te zien hoe ze zich verder ontwikkelen en steeds wat meer kunnen. Je moet er liefde instoppen en dan werkt het! En dat kunnen ze bij de Werkwinkel wel.”