06 - 206 701 25 (Jolanda) 06 - 532 146 42 (Bart) + + + Op dit moment GEEN wachtijden + + + info@werkwinkel-deliemers.nl

Sinds januari werken er vier mensen via Werkwinkel de Liemers bij JAZO in Zevenaar. Dat gaat naar volle tevredenheid van alle partijen! Valentijn Hendriks van JAZO is erg enthousiast over de toegevoegde waarde die de mensen van de Werkwinkel hebben. Want zij zijn heel sterk in werkzaamheden waar de andere, eigen medewerkers van JAZO meer moeite mee hebben. Hoe zit dat?

De taken

De taak van de Werkwinkel bestaat uit het monteren en inpakken van barbecueringen voor luxe barbecues. Ze moeten de lasrobot vullen, lasnaden controleren, coaten en alles netjes inpakken. De ene medewerker vindt het geweldig om de robot te vullen, een ander wil juist de hele dag de ringen zelf maken. Omdat het gaat om een luxeproduct, moet alles perfect zijn.

De kracht van de Werkwinkel

Valentijn vertelt: “bij JAZO hebben we enkele processen met veel repeterend werk.  Onze eigen mensen vinden dat vervelend. Daarnaast zien we dat het moeilijk is om focus te houden bij repeterend werk waardoor de kans op fouten toeneemt. Alles moet heel precies gebeuren: je mag je concentratie niet verliezen. Dat is voor de meeste mensen heel erg lastig bij repeterend werk omdat je daarbij snel op de automatische piloot gaat werken. Onze eigen mensen verliezen na 20 a 30 barbecueringen controleren de concentratie al, maar de mensen van de Werkwinkel werken foutloos tot wel 1000 stuks! Dat hadden we vooraf nooit gedacht, maar ze zijn overduidelijk veel beter in dit werk dan onze eigen mensen.”

Deel van het team

Behalve dat ze super goed presteren, horen ze er helemaal bij. “We hebben leuk contact met ze. Door corona heeft hun inzet een tijdje stil gelegen, maar nu zijn ze er gelukkig weer. De Werkwinkel is hier ook zeker drie dagen per week. Soms nemen ze zelfs wat lekkers mee van de Koekfabriek en als wij trakteren, krijgen zij natuurlijk ook.”

Fijne begeleiding

De begeleiding van de Werkwinkel binnen JAZO verloopt prima: “We hebben één contactpersoon, Mariska, waar we een paar keer per week mee overleggen. Dat is heel prettig. Mariska regelt verder alles zelf met de groep dus we hoeven zelf ook weinig extra te doen. We raden het iedereen aan om werk aan de Werkwinkel uit te besteden.”