06 - 206 701 25 (Jolanda) 06 - 532 146 42 (Bart) + + + Op dit moment GEEN wachtijden + + + info@werkwinkel-deliemers.nl

Het is altijd druk op Landgoed Halsaf. Gasten kunnen er overnachten in een van de zeven kamers, vergaderen of gewoon alleen lunchen of koffie drinken. Het grote terrein met oude monumentale gebouwen vraagt veel onderhoud. Daarom zijn de mensen van de Werkwinkel een waardevolle hulp voor Mariska Willemsen, de bedrijfsleider van Halsaf.

“Het scheelt enorm in tijd”, vertelt ze. “De mensen van de Werkwinkel zijn een hele goede toevoeging voor ons. Ze ruimen ’s ochtends het ontbijt van de B&B op en zetten alles weer netjes klaar voor de volgende dag. Ook zorgen ze dat de vergaderzalen in orde zijn en ze ruimen na een vergadering weer alles op. Ze verzorgen de lunch en in de zomermaanden bedienen ze onze gasten op het terras.”

Meerwaarde

Voor Mariska zijn onze handen meer dan alleen hulp bij het werk: “Ik vind het zo mooi om te zien hoe de mensen groeien en leren hier. Dat geeft echt toegevoegde waarde. Zo hebben ze allemaal een cursus cappuccino maken gevolgd. Ik vond het geweldig om te zien hoe trots ze allemaal waren dat zij ook een mooie cappuccino konden maken. Ik hoorde laatst van iemand dat hij met kerst de tafel thuis heel mooi had gedekt. Zijn ouders waren helemaal verbaasd dat hij dat zo goed kon. Dat had hij dus bij ons op het landgoed geleerd.”

Plekje in de samenleving

“Je gunt die mensen ook een fijne plek. Het scheelt ook nog eens werk voor jezelf maar het is ook sociaal belangrijk. De begeleiding vanuit de Werkwinkel is daarnaast erg goed. Ze zijn steeds bezig met vernieuwen en verbeteren. Zo koppelen ze nu vaste mensen aan vaste taken zodat het ook echt iemands verantwoordelijkheid wordt om bijvoorbeeld de kamers netjes te houden. Ik vind het heel fijn dat we zo mensen een plekje in de samenleving kunnen bieden!”